Ensemble Quoiwasmitä

Ajankohtaista
Ensemble
Vierailevat artistit
Esitykset
Tekstit
Yhteystiedot


Ensemble:
Quoiwasmitä on nuori, visuaaliseen nukketeatteriin keskittynyt monikansallinen ryhmä. Ryhmän jäsenet kohtasivat sattumalta Suomen Turussa vuonna 2009, ja löysivät heti yhteisen sävelen kokeellisen nukke- ja objektiteatterin laajalla kentällä. Ryhmä pyrkii tarkastelemaan asioita, esineitä, elämää ja sen ilmiöitä, ja kääntämään havaintonsa nukketeatterin universaalille kielelle.

Mariela Canzler
Mariela Canzler leikkii. Hän leikkii nukeilla ja ilman nukkeja. Hän leikkii esineillä jotka lojuvat maassa, ovat käden ulottuvilla, kädessä. Hän haastaa asioita. Asiat haastavat häntä. Hän leikkii nukeilla ja ilman nukkeja. Leikkii ”Rautametsää”, ”Hirviöäitiä”, leikkii ”Doll-ya” ja ”Valtameritarinaa”, leikkii toisinaan muiden kanssa. Hän on Maia Bambul. Hän antaa varjojen leikkiä valon kanssa. Hän kertoo unenomaisia tarinoita. Hän on Siston vaimo. Ja viimeiseksi muttei vähäisimmäksi: juuri nyt hän on vain väsynyt pikkulintu, joka haluaa suklaata.
Koulutus:
2005-2010 State University of Music and Performing Arts Stuttgart / Department of Puppetry
2003-2004 Harjoittelu Theater an der Ruhr, Mülheim/Ruhr / Lavastusyksikkö
Yhteystiedot:
laughter [at] web . de

Perrine Ferrafiat
Perrine syntyi -kuten hänen äitinsä muistelee- vietettyään yhdeksän kuukautta kohdussa. Hänestä olisi saattanut tulla klaustrofobinen mutta niin ei käynyt. Sen sijaan hänestä tuli utelias. Häntä kiehtoo ihmisluonto ja ne pienet yksityiskohdat, jotka paljastavat kaiken. Miksi ihmiset itkevät tappaessaan sipulia mutteivät tomaattia? Kuka päätti että vihreä tarkoittaa ”mene!” ja punainen ”Pysähdy!”? Miksei maailma ole kommunistinen tai ainakin sosialistinen?
Joten, loogisesti, hänestä tuli nukketeatterin tekijä.
Esiintyessään hän tutkii tapoja kertoa maailmasta, tunteista ja asioiden absurdiudesta hieman vinksahtaneella tavalla. Hän kehittelee metaforien kieltä, joka pohjautuu objektien, äänien ja liikkeiden semantiikkaan; antaa kuvien piirtää tunteita tilassa. Näyttämöä lähestytään paikkana tutkia, löytää uusia kieliä kertoa siitä maailmasta jossa me elämme. Kokeilu ja havainnointi johtavat hänen työtään odottamattomiin suuntiin. Ja paljon työtä on vielä edessäpäin.
Koulutus:
2008-2012 Turun ammattikorkeakoulu, nukketeatterin suuntautumisvaihtoehto, Suomi
2007-2008 Oppisopimuskoulutus Yoour man´s puppets –teatterissa, Ardrahan, Irlanti
2003-2007 Maisteri 1 ranskalaisessa kirjallisuudessa, erityisalana Franko-Irlantilainen keskiaikainen kirjallisuus
Yhteystiedot:
farfadet_51 [at] yahoo . fr

Lena Kießling
”Jos jokaisen hirviön takana olisi nukettaja, kenenkään ei tarvitsisi enää pelätä pimeää, sillä hirviöt eivät mahtuisi enää kaappeihin ja sänkyjen alle.”
Lähellä todellisuutta, ei ihan sen sisällä mutta ei myöskään vielä täysin mytologian kentällä -- tässä pisteessä nukketeatteri kiinnostaa minua eniten. Missä uni ja todellisuus sekoittuvat kertoakseen kauniita, ilkeitä, poliittisia, lyyrisiä, brutaaleja, koskettavia tarinoita, herättäen ne eloon? Sitä minä etsin. Nukkien, objektien, äänien, materiaalien, rytmien, vanhojen ja uusien tarinoiden avustuksella.
Koulutus:
2005-2010 State University of Music and Performing Arts Stuttgart / Department of Puppetry
2009 Turun ammattikorkeakoulu, nukketeatterin suuntautumisvaihtoehto, Suomi
Yhteystiedot:
lena.kiessling [at] gmx . net
www.lenakiessling.de

Maija Linturi
Minusta kiehtovinta nukketeatterissa on se hetki, kun kuollut materia muuttuu eläväksi. Se on ihme, jonka haluan kokea yhä uudelleen – yllättää ja tulla yllätetyksi Olen myös kiinnostunut nukketeatterin sijainnista monien taiteiden leikkauskohdassa: haluan tutkia, venyttää ja ylittää sen rajoja.
Minulla on työkokemusta ohjaamisesta, nukettamisesta ja nukenrakentamisesta. Kuulun myös suomalaiseen nukketeatteriryhmään nimeltä Kalteva Company.
Koulutus:
2005-2010 Turun ammattikorkeakoulu/nukketeatterilinja
2003-2005 Adultan Radio- ja televisio-opisto ARTO/nukketeatterilinja
Yhteystiedot:
maijalinturi [at] gmail . com
www.kalteva.net
info [at] quoiwasmita . eu